vrijdag 7 oktober 2011

Twee keer betalen voor één AWBZ verzekering


Uitvoering AWBZ door zorgverzekeraars

Het kabinet wil de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vanaf 2013 door zorgverzekeraars laten uitvoeren. (...)
In het wetsvoorstel worden de zorgkantoren opgeheven en de zorgverzekeraars direct verantwoordelijk voor de uitvoering van AWBZ. De zorgverzekeraar wordt voor cliënten het aanspreekpunt voor zorg op grond van de Zorgverzekeringswet en de AWBZ. (...)
Wie is er op het ogenblik dan verantwoordelijk voor de uitvoering van de AWBZ? Sinterklaas?  NewsflashDe AWBZ wordt nu al uitgevoerd door de zorgverzekeraars. Alleen doen ze het nu samen, met en voor voor elkaar. In een bepaalde regio voert verzekeraar A de administratie voor allen, en in een andere regio doet een ander het weer. 
Zover geen nieuws. Waarom dan  een persbericht? Wat is de reden dan wel? Iedere Nederlander zit al bij een verzekeraar voor z'n zorgverzekering. Nu worden de kaarten geschud en de pot (alle klanten) verdeeld. Iedere verzekeraar 'krijgt' nu z'n eigen klanten te behandelen. Waarom zou dat toch zijn? Werkverschaffing? 
Zou het misschien kunnen zijn dat dit de administratieve opmaat is voor een aanvullende AWBZ verzekering? Net zoals de zorgverzekering ook een aanvullende zorgverzekering heeft? Zou het kunnen zijn dat we straks verrast worden door een 'jammer maar helaas' en 'wij zien ons genoodzaakt', 'kan niet anders... crisis en zo'. 'Wij presenteren u: de aanvullende AWBZ verzekering.' 
Dan mogen we voor de tweede keer betalen voor dezelfde verzekering. Zoals de vorige staatssecretaris (Bussemaker, in Buitenhof) zei: 'voor een glaasje wijn bij het eten, of zo....'. Neem er alvast maar eentje. 
Niet vergeten: Je bent al verzekerd, dus niet aan meedoen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten